Een tarwegrassapje in ons project ? (Didy van de Veer / Levend Voedsel)

Een opvallend bericht van Didy van de Veer uit Amsterdam :

“Een tijdje geleden hebben wij een link uitgewisseld wbt onze sites. Ik weet van uw project, heel positief………………en bijzonder.
Vanmorgen kreeg ik een ander idee, toen ik mijn tarwegrassapje ging halen bij de sapbar Frood, hier in Amsterdam.
Tarwegras bevat alle vitaminen en mineralen en is zeer goed voedsel voor het lichaam, dat vooral tekorten heeft.
Bijgaand stuur ik U het artikel, dat ik over het tarwegrassap heb geschreven.
Misschien iets om mee te nemen in uw project? Tarwegras bevat veel meer dan rijst…………….is zou veel hongerige en ondervoede maagjes kunnen vullen op een gezonde en natuurlijke manier.
Een fijne dag verder, in goede gezondheid en veel succes met uw project.
Met vriendelijke groeten,
Didy
http://www.levendvoedsel.nl”;

————————

Tarwegrassap, een gezonde dagelijkse borrel

Als basisvoedsel wordt in Nederland veel tarwe gebruikt. De korrel wordt vermalen tot meel om het brood te bereiden. Maar eerst ontstaat er een sprietachtig plantje, dat op een soort gras lijkt. In Canada en de Verenigde Staten werd dit sap al 60 jaar geleden, geperst of in de gedroogde vorm aangelengd met water, gebruikt. Vaak werd in die tijd het tarwegrassap als voedselsupplement genomen. Uitwendig werd de pulp toegepast bij het behandelen van wonden, zweren en huidziekten.

Hippocrates (Griekse arts, 460-377 v. Chr.) zei toen al: ‘Laat levend voedsel uw beste medicijn zijn’. Tarwegrassap ontstaat uit gekiemd, versgeperst tarwegras en behoort dan ook tot het levend voedsel, dat rijk is aan bio-energie ofwel levenskracht, die onze cellen jong houdt.

Ann Wigmore, de oprichtster van Natural Health Institute in Puerto Rico (1909-1993) ontdekte het tarwegras en schreef hierover in haar boek: Wees uw eigen dokter. In haar Institute heeft zij veel mensen met een bevredigend resultaat mogen behandelen. Momenteel is het tarwegrassap in veel juicebars in Amerika te koop. In Nederland begint er steeds meer bekendheid te komen en diverse sapbars zoals Frood en het rawfoodcafe in Amsterdam promoten het tarwegrassap. Het zou fantastisch zijn als iedere sapbar in Nederland dit supergezonde sap zou verkopen. Hiermee dragen zij bij aan een goede gezondheid van hun medemens. Gelukkig vinden steeds meer mensen hun weg naar deze sapbars om iedere dag hun dagelijkse borrel ofwel een glaasje tarwegrassap te drinken. Sommige mensen kiemen thuis zelf het tarwegras en maken hier sap van. Informatie hierover is te vinden op internet.

Een natuurlijk medicijn

Tarwegrassap werkt alkalisch en verdrijft hiermee de zuren uit het lichaam. Het sap biedt ondersteuning bij: bloedarmoede, infecties, diabetes, acne, eczeem, hoge bloeddruk, allergie, kanker, hoog cholesterol, hartproblemen, leverproblemen, vervroegde veroudering, hypoglykemie, versterking van slijmvliezen van de darmflora, chronische pijnen, verbetering geheugen, een diepere slaap, droomherinnering, regulering van de bloedsuikerspiegel, huidklachten.

Alle nodige stoffen in een glaasje sap

Tarwegrassap bevat: vitamine A, B, B12, C en E, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink en selenium, chlorofyl. Ook bevat het de 8 belangrijkste aminozuren. Verder is het een excellente bron van proteïne en enzymen.

Positieve effecten van het tarwegrassap:

  • zuivert het bloed
  • regenereert de cellen
  • ontgift en regenereert de organen
  • versterkt het zenuwgestel (door vitamine B)
  • geeft meer energie aan het lichaam
  • verzadigt het lichaam
  • helpt bij afvallen
  • stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Kankerwerende stof in tarwegrassap

Het blijkt dat het tarwegrassap ook de zo belangrijke stof chloforyl bevat. Chlorofyl is het bladgroen van de plant en bevat een kankerwerende stof. Daarom is het van groot belang om iedere dag een glaasje tarwegrassap te drinken en dan het liefst op de nuchtere maag, omdat het lichaam zich ‘s morgens reinigt. Verder is het raadzaam om ook voldoende groene bladgroenten te eten zoals sla, waterkers, andijvie, veldsla. Deze groenten bevatten ook chlorofyl. Voorkomen is beter dan genezen.

Zuiveringsreacties

Bij het schoonmaken van jouw huis komt er eerst vuil tevoorschijn. Zo is het ook bij het lichaam. Als je begint met het drinken van het zuiverende tarwegrassap kan het zijn dat je last krijgt van misselijkheid, hoofdpijn of diarree. Het is slechts een reactie van het lichaam om afvalstoffen te elimineren. De reactie is heel persoonlijk, het ligt aan de hoeveelheid gifstoffen in het lichaam. Tarwegrassap heeft ook een reinigende werking op de darmen. Als deze erg vervuild zijn, kun je last hebben van diarree. Zie deze tijdelijke reactie als een zuivering van de darmen en gun jouw lichaam en geest deze schoonmaak.

Tarwegrassap en afvallen

Sommige mensen kiezen ervoor om een tarwegrassapkuur te doen, om het lichaam te zuiveren van gifstoffen en daardoor af te vallen. Er wordt dan gekozen voor drie glaasjes tarwegrassap per dag. Eventueel kun je deze kuur combineren met levend voedsel. Als je van plan bent om af te vallen, is het goed om het tarwegrassap samen met levend voedsel te nemen. Hierdoor heb je veel minder behoefte om te eten, omdat het sap de bloedsuikerspiegel stabiliseert en het lichaam sneller verzadigt. Als het lichaam schoon is en de juiste brandstof krijgt, zul je op een natuurlijke manier afvallen.

Tarwegrassap en de bloedsuikerspiegel

Het supergezonde tarwegrassap stabiliseert de bloedsuikerspiegel, waardoor je meer energie hebt, jouw humeur is beter, de slaap is dieper en het hongergevoel is minder, omdat het sap alle stoffen bevat die het lichaam nodig heeft, waardoor het lichaam minder om voedsel vraagt. Het tarwegrassap is heel goed te combineren met het eten van groene bladgroenten, die ook weer hun positieve invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Door het vermijden van granen, het drinken van het tarwegrassap en het eten van groenten (het liefst rauw), kun je diabetes vermijden.

‘Begin de dag good met een ‘tarwegrassapje’ van Frood’. Zie het drinken van het sap als een goede start van de dag. Probeer het eens een maand: het drinken van het tarwegrassap, natuurlijke voeding en een gezonde leefwijze, zoals voldoende bewegen. Je zult zeker een positieve verandering bemerken. Wees aardig voor lichaam en geest en geef deze de juiste brandstof. Met het tarwegrassapje proost ik op een goede gezondheid voor jou!

Didy van de Veer

http://www.levendvoedsel.nl

Over Willem Van Cotthem

Honorary Professor of Botany, University of Ghent (Belgium). Scientific Consultant for Desertification and Sustainable Development.
Dit bericht werd geplaatst in zaden. Bookmark de permalink .